Hírek Archívum01 - MET

Go to content

Main menu:

Hírek Archívum01

2018.03.17. Kényes egyensúly a Civil Rádióban Ungvári Mihállyal 2018.03.18-án

Március 18-án, vasárnap 17 órától a Civil Rádió (FM 98 vagy http://civilradio.hu:8000/listen.mp3
Kényes Egyensúly című műsorában beszélgetőtársunk
Ungvári Mihály lesz, akivel szót kerítünk - egyebek mellett - arról, 
miként lett legnagyobb áldássá számára egy felrobbant légelhárító 
lövedék; hogyan (ne) forduljunk fogyatékkal élő embertársaink felé; 
mi az az aktív kerekesszék; mit tegyünk, ha a gyermekünk hangos 
megjegyzéseket tesz és mutogat rájuk; hol a politika helye egy hívő 
ember életében; illetve lehet-e boldog valaki, akinek mindkét 
lába hiányzik és egyik szemét is elveszítette.

Ismétlés: vasárnap 23 órakor és kedden délelőtt 10 órakor. 
Szerkesztő: Takács István.
Aki kérdez: Iványi Margit. 

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a civilradio.hu oldalon. 


A Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium
pályázatot hirdet
óvodapedagógusi
munkakör betöltésére. 

A jogviszony időtartama:
határozatlan idejű – 3 hónap próbaidővel
Foglalkoztatás jellege:
teljes munkaidő
A munkavégzés helye:
1086 Budapest Dankó u. 11.
A munkakörbe tartozó feladatok:
óvodapedagógusi munkakör
Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a jelenleg hatályos pedagógus bérek alapján.


2018.01.06. Kényes Egyensúly a Civil Rádióban Iványi Gáborral 7-énVasárnap, (2018.01.07.) a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Iványi Gábor Újévi prédikációjának szerkesztett változatát hallgathatják meg, amelynek témája Mózes 5. könyvének 11. részéből a 26-28. versek közötti szakasz alapján a következő: "Lásd  személyes felelősségedet abban, hogy követed-e Isten akaratát!"

Adásunkban a Wesley Schola Kamarakórus énekel.

Szerkesztő: Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a www.civilradio.hu oldalon. 


2017.12.23. Kényes Egyensúly a Civil Rádióban Iványi Gáborral Szenteste
Szenteste a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Iványi Gábor lelkésszel beszélgetünk a karácsony szépségeiről és nehézségeiről: vannak, akik számára az ünnep közeledte inkább fájdalmat, haragot vagy félelmet hoz. Mit kezdhetünk ezzel, egymással, és lehet-e ünnepük azoknak, akik nem várják?

Aki kérdezett: Iványi Margit.
Szerkesztő: Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a www.civilradio.hu oldalon. 2017.12.19. Karácsonyi üdvözlet - Iványi GáborKelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad.” (Ézsaiás 60,1-2.) 
 
 
 
Kedves Testvéreink, Barátaink és Támogatóink!
 
Az év végéhez közeledünk, még tart Hanuka, és előttünk az adventi koszorú negyedik gyertyája. Ezek a fények összekapcsolódnak, a reménységről szólnak, és a világosságnak a sötétség feletti győzelméről. Nehéz év van mögöttünk, s talán a következő esztendő sem lesz sokkal könnyebb. A sötétség azonban számunkra nem tragédia, hanem a szolgálat lehetősége. Sötétség és világosság között soha nincs megegyezés. A gyertya, a mécses vagy egyéb világítóeszköz dolga nem a sötétség megértése, hanem a világítás. Nem azon kesergünk, hogy a mi vidékünkön esetleg az éjszaka tovább tart, mint máshol, hanem addig is, amíg a szabadság és az értelmes öröm napja fel nem kel, világítani akarunk a nekünk jutott kicsi fény segítségével.
 
Amikor ezeket a sorokat írom, az Alkotmánybíróság többek között épp azon tanácskozik, hogy mit is válaszoljon beadványunkra. Ebben azt kérjük, mondja ki a legfőbb magyar jogi fórum, korábbi döntésével összhangban (IV/2352/2012.), hogy függetlenül attól, mikor szavazza, és megszavazza-e a magyar parlament a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszát, mondja ki határozottan, hogy sosem veszítettük el egyházi státuszunkat, és intézményeink is egyházi fenntartású intézmények. A döntés napja a holnapi (december 19-ei) nap. Ha netán jó eredmény születne (de akármilyen legyen az állásfoglalás) tájékoztatást fogunk adni. Egy pozitív határozat esetén elkerülhető lenne, hogy Strasbourgban újra az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljunk jogorvoslatért annak érdekében, hogy az állami feladatokat átvállaló intézményeink ne veszítsék el valós jellegüket.
 
Mindenki jó akaratát, támogatását hálásan köszönöm, és áldott - fényes Hanukát, majd boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok!
  
 
Iványi Gábor
 
Budapest, 2017. dec. 18.
 
2017.12.19. Szabó Zoltán felajánlásaEgy közösségi portálon lévő posztot osztunk meg az alábbiakban... 
Köszönjük!

" Végre sikerült megállapodnom a KFC-ket működtető AmRest Kft-vel, arról, hogy hogyan teszik jóvá, hogy az éttermükben dolgozó biztonsági őr kidobott, és véresre vert, és hogyan biztosítják azt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, hogy a jövőben minden vendéggel úgy bánjanak, ahogy egy vendéggel szokás."

"Emellett, ahogy első posztomban kértem, azzal is elnézést kérnek, hogy támogatnak egy általam kiválasztott ügyet. A tárgyalások során végül két egyesületet választottam, amelyekben közös, hogy mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni évek óta, és nehéz anyagi helyzetben vannak.

Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy metodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek. Az egyesület óvodát működtet a hajléktalan gyermekek számára, adományokat gyűjt, ételt oszt, iskolákat és főiskolát tart fenn, anélkül, hogy hitéleti nevelést folytatna. A felajánlott pénzből az egyik, általuk működtetett általános iskola diákjai kapnak téli cipőket, hogy a hidegben is tudjanak iskolába járni."
2017.12.09. Kényes Egyensúly a Civil Rádióban Pizarro-Iványi Júliával 10-én
Holnap (december 10.) a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Pizarro-Iványi Júliával, a Wesley János Általános Iskola pedagógusával beszélgetünk többek között vándorló családokról, hátrányos helyzetű gyerekekről, Isteni elhívásról, arról, hogy a Hős utca valóban olyan veszélyes hely-e, mint azt mostanában halljuk-olvassuk - és természetesen a Karácsonyról.

Aki kérdezett: Iványi Margit.
Szerkesztő: Iványi Margit és Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a www.civilradio.hu oldalon. 2017.12.08. 30 éves a Wesley János Lelkészképző FőiskolaMindenkit sok szeretettel várunk december 15-én Főiskolánk 30 éves születésnapi rendezvényére!
Cím: 1086 Budapest, Dankó u. 11.
11.00 - órától

2017.12.07. Hajrá Oltalom! – "Az ország kedvenc civil szervezete" - szavazásA Nők Lapja Café az Oltalom Sportegyesületet is beválogatta az ország kedvenc civil szervezetei közé! 

Szavazzon rájuk, és buzdítsa ismerőseidet is szavazásra, hogy az Oltalom nyerhesse meg a 300 ezer forint értékű reklám lehetőséget!


Arra szavazni, hogy ön szerint ki érdemli meg leginkább az Ország Kedvenc Civil Szervezete - címet, december 17-én éjfélig lehetséges itt:
 
https://www.nlcafe.hu/orszag-kedvenc-civil-szervezete/

(Az eredményhirdetés december 18-án lesz a Nők Lapja Café-n!)

http://oltalom.hu/cikk.php?id=1160&lang=hu&mid=2017.11.25. Kényes egyensúly a Civil Rádióban Kozma Judittal 26-án
Holnap (november 26.) a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Kozma Judittal, a Miskolci Egyetem Szociális Munka Intézeti Tanszékének vezetőjével beszélgetünk többek között a harcos holokauszt-túlélő apáról, megtérésről, a Hit Gyülekezetéről, a szociális munka helyzetéről és a hazatalálásról.

Szerkesztő: Iványi Margit és Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a www.civilradio.hu oldalon. Együtt könnyebb – Iványi Gábor és az Oltalom Karitatív Egyesület jótékonysági estje 12.14. 19.00Átrium Színház - 2017. december 14. 19.00 óra
( 1024 Budapest, Margit krt. 55.)

Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 30 éve kiterjedt hajléktalan, család- és idősellátást végez. Az Egyesületet Iványi Gábor olyan személyek közösségeként hozta létre 1989-ben, akik lelkiismereti ügyüknek tekintik a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levő csoportok és egyének (hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok) támogatását. Évente 5000 járó- és 400 fekvőbeteg ellátásáról, napi szinten 500 hajléktalan és 180 időskorú emberről gondoskodunk. Az Egyesületre hatalmas teher nehezedik, leginkább azért, mert 2010-ben a Főváros egyoldalúan felmondta velünk az együttműködést (közszolgáltatási szerződést). Éves szinten az intézményeink összesen, több mint 1 milliárd forint bevételkieséssel küszködnek.
Az egyik legnagyobb problémát a Dankó utcai kórházunk fenntartása jelenti; itt 51 ággyal a nap 24 órájában látunk el beteg, rászoruló hajléktalanokat. Az ágyak egy része államilag finanszírozatlan, ez nagyságrendileg havi másfél millió forint körüli hiányt jelent az Oltalomnak, ráadásul a hideg idő beköszöntével egyre több embertársunk kerül bajba az utcákon.
Kérjük, ha teheti, támogassa az Oltalom Kórházat, hogy ne fagyjon meg több ember a hidegben! December 14-én adománygyűjtő estét szervezünk, ahol neves művészek közreműködésével szeretnénk minden egyes támogatónknak köszönetet mondani. Az 5000 és 10000 forintos jegyek megvásárlásával mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy rengeteg rászoruló ember megfelelő orvosi ellátásban részesüljön.
Iványi Gábor, az Oltalom vezetőjének beszéde után fellép többek között: Bánfalvi Eszter, Bíró Kriszta, Darvasi László, Szalkay Dávid és a Jazzformers, Gergye Krisztián, Iványi Gáspár, Karafiáth Orsolya, Parti Nagy Lajos, Závada Pál, a Pa-dö-dő, Schilling Árpád…

2017.11.17. Zenés Vasárnap a Méltóság Napja Templomunkban 26-án2017.11.10. Kényes egyensúly a Civil Rádióban Bartus Lászlóval 12-énHolnap (november 12.) a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Bartus Lászlóval beszélgetünk a szükségről és az elégről: hogy ha békében vagyunk Istennel és magunkkal, nem fogunk elérhetetlen és megszámlálhatatlan vagyon után vágyakozni - mint egyes dollármilliomos prédikátorok és híveik. És szót ejtünk a hamarosan esedékes hálaadási ünnepről is.


Szerkesztő: Iványi Margit és Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a www.civilradio.hu oldalon. 
2017.11.06. Megbékélés Háza Hangverseny Békásmegyeren 11.20-án

2017.10.28. Kényes egyensúly a Civil Rádióban Iványi Gáborral 29-én


Holnap (október 29.) a Kényes Egyensúlyban (17 órakor) Iványi Gáborral beszélgetünk 
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 36. "születésnapjáról", a reformációról és a hálaadásról.

A műsorban a Dzsentrió felvételei szólalnak meg. 

Szerkesztő: Iványi Margit és Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a civilradio.hu oldalon. 2017.10.26. Meghívó a Reformáció ünnepén - Iványi Gábor

Kedves Testvéreink, Támogatóink, Barátaink!
 
 
 
Október 31-én van a Reformáció 500. évfordulója. Nagy állami ünnepségek lesznek (ha igaz, a miniszterelnök az ünnepi bizottság elnöke, az EMMI miniszter pedig az események ügyvezető igazgatója). Mi nem ebben a körben ünnepelünk, inkább emlékezünk és számvetést készítünk. A jeles napon főiskolánk emlékülést is tart (ennek programját mellékelem, az előadások nyilvánosak).
 
Délután 5 órakor ünnepi istentiszteletet tartunk a főiskolán (1086 Budapest, Dankó u. 11.), a Kline teremben. Ezen az alkalmon egyházunk jelenlegi helyzetét is elemezni kívánjuk.
 
Mindenkit, aki erre az eseményre időt tud szakítani, és figyelemmel kíséri egyházunk és intézményeink sorsának alakulását, szeretettel várunk.
 
Budapest, 2017. október 26.
 
 
Iványi Gábor
egyházelnök
 
 
 
Dr. Iványi Gábor elnök
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Oltalom Karitatív Egyesület
Wesley János Lelkészképző Főiskola
 
T.:06-1/577-05-10, Fax:06-1/577-05-17
E-mail: ivanyigabor@wjlf.hu
Cím: 1086 Budapest, Dankó u. 11.
 
 
2017.09.30. Kényes egyensúly a Civil Rádióban "MET 36." október 1-én

Eredeti adásunk október elsején hangzik el, ami a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 
megalakulásának időpontja. 
Az 1981-ben ezen a napon hivatalosan elismert egyház 36. születésnapján az  
alapító lelkész-elnök Iványi Tibor egyik utolsó prédikációját hallhatják 
2009-ből, melynek témája a szeretet.

A műsorban a Wesley Schola Kamarakórus énekel. 

Szerkesztő: Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a civilradio.hu oldalon. 


2017.09.22.  Médiaképzés a Wesley-n
Főiskolánk neves újságíró- filmes- és rádiós szakemberekkel együttműködve (mint például a teljesség igénye nélkül Auth Magda rádiós, Fiala János újságíró, Tímár Péter filmrendező) jó hangulatú, családias légkörű, gyakorlatorientált, színvonalas képzéseket indít. Olyan jelentkezőket várunk, akik a gyakorlati ismeretek elsajátítása után munkába szeretnének állni a felsorolt média-területeken. Ennek érdekében a szakmai ismeretek mellett vállalkozási ismereteket is oktatni kívánunk. A műhelymunkák során az egyéni képzés mellett a elsősorban a team-munkára helyezzük a hangsúlyt, hogy az iskolapadból kikerülve hasznos tagjai lehessenek leendő médiás munkaközösségüknek. Tanáraink által gyakorlóterepet is biztosítunk.

Röviden a határidők, és a képzések legfontosabb ismérvei:
• A tanfolyamok kezdési időpontja 2017. október 18.
• Jelentkezési határidő: 2017. október 08.
• Felvételi beszélgetés: 2017. október 12.
Telefon: Barna István 0670/3352626
• Nyílt nap: 2017. október 05. (csütörtök délután).

A Főiskola honlapja: www.wesley.hu


2017.09.20.  Iványi Gábor újévi üdvözlete (Rós Hasana)
2017.09.03. Vallásközi Beharangozó Fesztivál szeptember 17-én
EGY HAJÓBAN EVEZÜNK
Vallásközi Beharangozó Fesztivál
A Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesülete egy különleges Vallásközi Fesztiválra hívja meg Önt, ahol a három monoteista vallás (zsidó, muszlim, keresztény) kulturális és gasztronómiai bemutatkozására kerül sor egy hangulatos, kötetlen együttlét keretében. Célunk egymás megismerése, a másságban rejlő értékek felfedezése és az, hogy elsajátítsuk a “találkozás kultúráját”, ami azért nagyon értékes, mert tele van nem várt meglepetésekkel.
Időpont: 2017. szeptember 17. (15.00-20.00)
Helyszín: Lágymányosi Ökumenikus Központ (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 3.)

A program regisztrációhoz kötött és a résztvevő létszám korlátozott!
Kérjük, regisztráljon itt:
 
A Fesztivál nem jöhetne létre az NDI Hungary támogatása nélkül, hálásan köszönjük segítségüket! És köszönjük partnereinknek a produktív és lelkes együttműködést!

2017.08.25. Kényes egyensúly a Civil Rádióban Bálint Györggyel 2017.08.27-én

"Ha reggel benézek a tükörbe, akkor nem szégyellem magam..."
Augusztus 27-én, vasárnap 17 órától a 
Civil Rádió Kényes Egyensúly c. műsorában Bálint Györggyel, 
egy ország Bálint gazdájával beszélgetünk a gyermekkorban ízlelt 
kajszibarack utáni vágyakozásról, a haláltábort követő életről, kikeresztelkedésről, 
megbocsátásról, az emberi természet gyarlóságairól, elégedettség és boldogság 
közti különbségről és a végső számadásról.

Aki kérdez: Iványi Margit. A műsor készítésében közreműködött: Takács István.

Ismétlés vasárnap 23 órakor és kedden de. 10 órakor. 
Hallgatható az FM98-on vagy a civilradio.hu oldalon. 


2017.08.12.  Csendesnapok Békásmegyeren 08.18 - 20.
FIGYELEM! HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Kedves Testvérek, kedves Érdeklődők!

Hagyományainktól eltérő módon augusztus huszadikai csendesnapjainkat idén Budapesten, a békásmegyeri egyházközségben tartjuk.

Téma: Jeruzsálem, mindnyájunknak anyja
„De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja.” (Galácia 4,26)
Időpont: 2017. augusztus 18-20.
Helyszín: Megbékélés Háza Templom, Budapest-Békásmegyer (3. kerület)
Autóval: Királyok útja 297.
Tömegközlekedéssel: 34, 134, 204 és 296-os buszokkal a végállomásig (Újmegyeri tér), onnan 3 perc gyalog a templom kerítése mellett.
Szokásainkhoz híven pénteken (augusztus 18.) este 18 órakor kezdjük alkalmunkat, 20-án vasárnap pedig ebéddel zárul programunk.
Kérjük, részvételi szándékát jelezze az info@metegyhaz.hu e-mail címen, a 70/382-34-28-as telefonszámon (Iványi Éva) vagy postai címen: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Dankó utca 11, 1086 vagy a lelkészénél. Kérdéseit is itt teheti fel vagy kérhet információt.
A részletes programot itt találják.

Azt is fontos tudnunk, hogy az esemény mely alkalmain tud részt venni, illetve szállásra igény tart-e, hogy a szervezőknek elegendő idejük maradjon a felkészülésre.

A csendesnapoknak meghatározott díja nincs, a költségekhez önkéntes hozzájárulást köszönettel elfogadunk.

Mindenkit szeretettel várunk!


2017.06.21.  Nyilatkozat menekült ügyben - Iványi Gábor
Egyházunk, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében köszönöm Beer Miklós és Fabiny Tamás püspököknek a menekültek ügyében tett egyértelmű tisztességes megszólalását. A háborúk és a gazdasági gondok okozta szenvedés tapasztalata az emberi sors elhagyhatatlan része. Ma a népek egyik, holnap talán a másik fele kényszerül felmutatni, vagy elfogadni a szolidaritás isteni értékeit. A magunk részéről csatlakozunk a püspökök felhívásához. Mi is támogattuk és a jövőben is támogatni kívánjuk menedéket kereső embertársainkat. 
Híveinket és azokat, akihez hangunk elér, ugyancsak erre biztatunk.
 
Iványi Gábor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
 
Budapest, 2017. június 21.


2017.02.14. A 2016. évi jövedelemadó 1 % felajánlása - tájékoztató2017.02.14. A 2016. évi jövedelemadó 1 % felajánlása - tájékoztató
Tisztelt Támogatónk!

Eddigi támogatását megköszönve, szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a 2016-os személyi jövedelemadó bevallással egyidejűleg idén is van lehetőség az egyház részére juttatható 1%-ot aMagyarországi Evangéliumi Testvérközösség részére felajánlani.
Sajnálatos módon a mostani kormány kifejezett célkitűzésének tekinti, hogy e tekintetben zavart keltsen, és az adózókat a felajánlásban részesíthető szervezetekkel/egyházakkal kapcsolatban bizonytalanságban tartsa. Teszi ezt annak ellenére, hogy az Alkotmánybíróság ezidáig három alkalommal hozott számunkra kedvező döntést, az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig jogerős határozatot arról, hogy egyházunknak a „bevett” egyházakkal megegyező elbírálás alá kell esnie, ugyanazon támogatásokra – pl. a Szja 1% - jogosult, mint az egyházi törvény mellékletében felsorolt egyházak.

Évek óta harcot folytatunk azért, hogy jogos követeléseinket a Magyar Állammal és az egyes állami szervekkel szemben érvényre juttassuk, e küzdelmünkben a fent említett bírósági határozatok további jogi alapot nyújtanak. Erre tekintettel szeretnénk Önt megnyugtatni, hogy támogatása nem hiábavaló, előbb vagy utóbb, de mindenképpen célba ér. Kérjük, hogy a felajánlás tényét részünkre visszajelezni szíveskedjék annak érdekében, hogy ezirányú igényünket az Állammal szemben érvényesíthessük.
Kérjük, hogy az eddigiekhez hasonlóan az egyházi 1%-ról való rendelkezést tartalmazó adóbevallását ne elektronikusan, hanem papíron, a 0444 technikai azonosító megadásával tegye meg.

Külön szeretnénk felhívni a figyelmét arra az információra, hogy a MET részére felajánlott SZJA 1% csak akkor érvényes technikailag, ha az egyesületeknek ajánlott 1%-ról szóló részt is kézzel töltik ki, és nem az elektronikus kitöltő programból kinyomtatott nyomtatványt használják. A program generál egy vonalkódot, amely alapján a nyilatkozatot kezelik és feldolgozzák. A vonalkód nem tartalmazza a kézzel beírt adatokat, így azokat nem veszik figyelembe. Előre is köszönjük, hogy felajánlásával segíti munkánkat, amely hitéleti tevékenységünkön túl a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott mintegy 30 szociális és oktatási intézmény működtetésére irányul.

Iványi Gábor

Technikai megjegyzés:

Az 1%-os adófelajánlás számunkra érvényesen kizárólag NEM NAV-vonalkódos sablonok felhasználásával és postai úton nyújtható be (a lakóhely szerint illetékes főigazgatósághoz címezve).

A támogatás három lehetséges módjának megfelelően kinyomtatható és kitölthető űrlapok:
 

2017.05.09. Iskolatej ajánlati kiírás2017.05.08. Meghívó - bibliai foglalkozásra - május 13-tól

Kedves Testvérek, Barátaink és Támogatóink!
 
Többen fogalmazták meg a kérést, hogy olyanoknak, akik érdeklődnek hitelveink zsidó-keresztény gyökerei iránt, tartsunk egy bibliai ismereten alapuló találkozást hetente egy alkalommal. Ezt a programot - lehetőség szerint - május 13-án indítanánk el, és minden szombat reggel 9.00 órától 10.45-ig (11.00-ig) tartanánk. Természetesen, ha az időpont sokaknak nem megfelelő, változtathatunk, de arra gondoltunk, hogy 11 óra után még elkészíthető az ebéd vagy egyszerűen csak időben odaérhet bárki a terített asztalhoz, netán gondolhat még egy jó kis kirándulásra is. Szeretnénk ezeken az alkalmakon lépést tartani azzal a bibliaolvasási és imarenddel, amelyet zsidó testvéreink tartanak. Ugyanakkor hangsúlyozni kívánjuk, hogy semmiféle missziói szándék nem vezet minket. Hiszünk abban, hogy az Örökkévaló nem véletlenül választotta ki magának Izrael népét, adta számára a Tórát, és mutatta meg ezen keresztül az üdvösség útját.
 
Nem akarjuk, hogy zsinagógiai elfoglaltságával bárki szembe kerüljön, ezért nem tettük az alkalmat péntek estére. Természetesen, ha a szombat vagy vasárnap este megfelelőbbnek bizonyul majd, akkor változtathatunk az időponton.
 
Meg akarjuk ismerni, éspedig kritikai apparátusával együtt, az időszámításunk után keletkezett zsidó szöveggyűjteményt, az Újszövetséget is. Érdekel bennünket, hogy mi az ezekben az iratokban, ami leginkább gátolja e szövegek szélesebb körű értékelését. Nincs kérdés, amit ne vitathatnánk meg nyíltan.
 
Kérjük, hogy aki jön, hozzon magával egy (bármilyen fordítású) Bibliát, hogy a szövegeket együtt olvashassuk.
 
A tervezett szakasz: 3 Mózes 16-20. (Aharé-Kedosin), valamint a Haftara Ámos 9,7-15. Ajánlott olvasmány: Jób 8
 
Helyszín: Budapest, I. kerület, Iskola u. 7-9. (lépcsők lefelé)
 
 
Budapest, 2017. május 5.
 
 
Szeretettel várom az érdeklődőket:
 
Iványi Gábor

2017.05.02. Az 1% felajánlása az Oltalom Karitatív EgyesületnekKedves  Barátunk, Támogatónk!
 
Idén télen 125 ember fagyott halálra Magyarországon – személyi jövedelemadója 1%-ával Ön segíthet, hogy jövőre ez a szám kisebb legyen.
Az Oltalom Karitatív Egyesület adószáma: 19010409-1-42.
 
A rendelkező nyilatkozat letölthető innen is:
 
Az Oltalom valamennyi forrását a család- és gyermekvédelemre, időskorúak gondozására, hajléktalan ellátásra és egészségügyi ellátásokra fordítja.
 
Köszönettel,
dr. Iványi Gábor,
az Oltalom Karitatív Egyesület  elnöke
  
Hogyan ajánlható fel?
 
    - Egyéni vállalkozóként: ha a február 25-ig leadott adóbevallásában nem nyilatkozott az 1%-ról, május 22-ig még eljuttathatja a nyilatkozatot a NAV-nak a 16EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton.
   - Ha a NAV készíti el az adóbevallást: ha van ügyfélkapu, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhet az 1%-ról néhány május 22-ig. Ha nincs ügyfélkapu, töltse ki az 16EGYSZA nyomtatványt és 2017. május 22-ig postázza el a lakhely szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.
   - Ha munkáltató készíti el és nyújtja be adóbevallást: a 16EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja a munkáltatódnak, vagy 2017. május 22-ig papír alapon vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan eljuttathatja a NAV-nak.
    - Ha magánszemélyként küldi be adóbevallást: elektronikusan rendelkezhet a 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2017. május 22-ig.2017.05.02. A 10 éves Vivart Budaörsi Sinfonietta Hangversenye 05.07-én
Iványi Gábor Húsvéti Üdvözlete - 2017.04.08.
Áder János köztársasági elnök úrnak CEU ügyében írt levél - 2017.04.07.

Tisztelt Elnök úr!

Csatlakozva Csanádi Judit professzor asszony, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és az intézményük Doktori Iskolája által írt nyílt levelükhöz, én is határozottan arra kérem Önt, hogy ne írja alá a felsőoktatási törvény Balog Zoltán úr által beterjesztett, majd néhány óra alatt a Fidesz-KDNP parlamenti többségével megszavaztatott módosítását.

Az azóta eltelt napok megnyilvánulásai (Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán miniszter, valamint a Fidesz-KDNP több más prominense) egyértelművé tették, hogy az egész méltatlan törvénykezés hátterében Soros György magyar származású amerikai üzletember, és az általa létrehozott, nemzetközi hírű, kitűnő felsőoktatási intézmény, a Central European University lejáratásának és ellehetetlenítésének a szándéka áll. A „sorosozás” és annak hangoztatása, hogy az említett nagyvonalú emberbarát zúdította volna Európára a menekültek áradatát, a Tízparancsolatnak a felebaráttal kapcsolatos tanúságtétel hamisságát tiltó elvárásába is ütközik, minden valóságalapot nélkülöz, és a bűnbakképzés legsötétebb magyar korszakait idézi újra. A szóban forgó, kiváló, negyed százada működő egyetem, csalással és törvénytelen gyakorlattal való megvádolása is átlátszó hamisság. Sokan megfogalmazták már, hogy mindezeken felül Magyarország tekintélyének és tisztességének is árt ez a hecckampány. A törvényalkotással végrehajtott jogfosztás pedig olyan szeplő a magyar parlament arcán, mely méltán vált ki megvetést minden tisztességes parlamenti demokrácia részéről.

Tisztelt Elnök úr! Ön ezt még megakadályozhatja. Kérem én is, hogy lépjen fel a jogfosztottak és megbántottak oltalmazójaként. Meggyőződésem, hogy rövid életünk és megbízatásaink igazi értelmét a megfelelő emberi-történelmi pillanatok tiszta felismerése, és az azokra adott bátor, becsületes válasz teremti meg. Húsvét közeledtével gondoljon arra is, hogy olykor még a ránk bízottakért, az alapvető jogaikért és szabadságukért kiáltó emberek érdekében vállalt áldozat sem értelmetlen.

Tisztelettel:


Dr. Iványi Gábor2017.03.31. Állásfoglalás az új menekültügyi szabályozásról

 
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elítéli az új menekültügyi szabályozást
 
A 2017. március 20-án kihirdetett, és március 28-án hatályba lépett, a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításával kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló 2017. évi XX. törvény[1] értelmében a legálisan menedéket kérőket automatikusan a röszkei határnál lévő tranzitzónákba zárjak. Őrizetbe kerül tehát minden menekült; beleértve a gyerekeket, az időseket, valamint azokat is, akik eddig nyitott táborban vagy magánszálláson várták a menedékjogi kérelmük elbírálását.

Álláspontunk szerint az új menekültügyi szabályozás súlyosan jogtipró. Ezért - csatlakozva ahhoz a 6 civil szervezethez, akik március 24-én az alapvető jogok biztosához fordultak[2] – úgy véljük, hogy a jogszabály módosítás sérti az Alaptörvény vonatkozó rendelkezéseit és nem veszi figyelembe Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeit.

Mélységesen aggasztó és felháborító, hogy ma Magyarországon egy olyan jogszabály van hatályban, amely nem csupán teljes mértékben ellentétes az uniós joggal és az Európai Emberi Jogi Egyezménnyel, de humanitárius szempontból is embertelen. Nem szemlélhetjük tétlenül, hogy a menedékkérők igényeinek egyéni elbírálása helyett, tömegesen és minden indoklás nélkül fogva tartsák őket, mintha bűnözök, lennének. Ne feledjük, ezek azok az emberek, akik a magyar jogszabályok szerint előírt legális módon kezdeményeznék a menedékkérelmük elbírálását; a magyar állam mégis „börtönnel” jutalmazza őket.

Felszólítjuk az Országgyűlést és az érintett hatóságokat, semmisítsék meg az ok nélkül szigorított és emberségünket is felszámoló törvényt.

Testvéreinktől és Barátainktól pedig örömmel fogadjuk esetleges csatlakozásukat.
 
Iványi Gábor

  
2017.03.27. Balatoni Péter zongoraművész hangversenye április 26-án
2017.03.21. Jótékonysági gála április 6-án
Kedves Barátunk, Támogatónk!

Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 30 éve hajléktalan-, család- és idősellátást lát el, ám a folyamatos bevételkiesés miatt 
komoly nehézségekkel küzdünk.

2017. április 6-án, 19 órakor adománygyűjtő estét szervezünk az Átrium Film- Színházban  a Dankó utcai népkonyha és nappali melegedő felújítására. A melegedőben minden  nap 300 adag meleg étellel készülünk. Lehetőség van tisztálkodásra, ruhamosásra, okiratok, készpénz megőrzésére, a hiányos, elkopott ruházat térítésmentes pótlására, mentálhigiénés segítségnyújtásra.

Az esténken neves művészek közreműködésével szeretnénk minden egyes támogatónknak köszönetet mondani. Iványi Gábor beszéde után fellép többek között Szalóki Ági, Karafiáth Orsolya, Pa-Dö-Dő, Balatoni Péter zongoraművész, Dalabai , Bródy János ,Halász Judit, Szabó Borbála író és Hevesi Judit költő. A 3.000-, 9.000- vagy 15.000 forintos jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy rengeteg rászoruló ember ne maradjon melegedő nélkül.  Korlátlan mennyiségű jegyet lehet megvásárolni, mi minden segítséget hálásan köszönünk.Az Oltalom jótékonysági estjét segítve, Alföldi Róbert egy fiatalkori alkotását aukcióra ajánlotta fel. Kizárólag az licitálhat, aki megvásárolja a jótékonysági estre a 3000 forintos belépőt, mivel az aukció itt, a helyszínen, a nézők előtt fejeződik be.

Köszönettel,

Iványi Gábor
Dr. Iványi Gábor elnök
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Oltalom Karitatív Egyesület
Wesley János Lelkészképző Főiskola
 
T.:06-1/577-05-10, Fax:06-1/577-05-17
E-mail: ivanyigabor@wjlf.hu
Cím: 1086 Budapest, Dankó u. 11.
 
www.metegyhaz.hu


 
2016.03.21. Zenés Vasárnap Este a Méltóság Napja Templomunkban március 26-án

2017. március 26-án 18 órakor


Arany Est - Családi kör

Előadó: Galkó Balázs színművész

a  Méltóság Napja Templomunkban

Mindenkit Szeretettel várunk!
A belépés ingyenes.

Bővebben:
www.meltosagnapja.hu
Elérhetőségek:
1196 Budapest, Fő út 110.
Telefon: (06 70) 456 3383
E-mail: met-kispest@tvn.hu


 
 
Keresés
Back to content | Back to main menu